ROADPOL akcija do 20. juna

VIDEO K9: Saobraćajna policija od danas sprovodi pojačane kontrole na putevima u Srbiji, u okviru akcije Evropske mreže saobraćajnih policija ROADPOL.

0
57

U međunarodnoj ROADPOL akciji, od 14. do 20. juna, saobraćajna policija sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Iz MUP-a je najavljeno i da će, u okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u podne, širom Evrope biti realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Prema podacima MUP-a, u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je za vočanom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom veliki broj predstojećih muzičkih festivala u našoj zemlji, na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.