Rio Tinto, kako dalje?

VIDEO K9: Eko društvena akcija nije uverena da je Rio Tinto odustao od eksploatacije litijuma u Srbiji, zbog čega organizuju niz međunarodnih radionica u cilju nalaženja odgovora na pitanje - kako dalje u ovoj borbi.

0
102

Nakon što je posle izbora u Srbiji nastalo zatišje u borbi ekologa protiv Rio Tinta i eksploatacije litijuma u našoj zemlji, Eko društvena akcija organizovala je set radionica pod nazivom Ekološki pokret i društvena kritika, koje su dobile međunarodni karakter.

Iskustva drugih zemalja u ovoj oblasti, naveo je Aleksandar Matković iz Eko društvene akcije, dovela su do saznanja o ekološkim posledicama eksploatacije litijuma koja se ne smeju zanemariti, poput onih u pustinji Atakama u Čileu.

Iskopavanja su počela i u Portugalu, protiv čega se bori nekoliko manjih pokreta čiji će predstavnici doći u Novi Sad 7. jula kako bi učestvovali u radionicama, naveo je Matković.

Matković ne veruje da je Rio Tinto odustao od iskopavanja u Srbiji, s obzirom da, kako je naveo, i na sajtu ove kompanije koja je u našoj zemlji od 1997. godine stoji da rade na tome kako bi nastavili taj projekat. To je i razlog zbog kojeg Eko društvena akcija realizuje čitav program sa radionicama i kako bi našli odgovor na pitanje kako dalje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.