Rimski putevi vina Fruške gore

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas otvorena međunarodna konferencija pod nazivom "Rimski putevi vina Fruške gore", sa ciljem da, prema rečima učesnika, ovoj vojvođanskoj planini vrate turisticki sjaj koji joj pripada.

0
60

Međunarodna konferencija “Rimski putevi vina Fruške gore”, okupila je u Novom Sadu učesnike iz Španije, Italije, Nemačke, Slovenije, Grčke i iz naše zemlje.

Projekat je podržao i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam jer, prema rečima resornog sekretara koji je otvorio ovaj skup, gastroturizma u Vojvodini nema bez promocije kvalitetnih vina lokalnih vinarija.

Vlada Srbije, kako je naveo, usvojila je desetogodišnju strategiju razvoja vinarstva i vinogradarstva u našoj zemlji, strateški dokument važan za utvrđivanje položaja i dugoročnih ciljeva kojima u ovoj oblasti.

Konferencija će, kako je rekao, pomoći lokalnim vinarima da unaprede proizvodnju i prezentaciju svog proizvoda, da iskoriste potencijale koje ima Fruška gora i da joj vrate turistički sjaj koji joj pripada. Zemlja partner ovog skupa je Španija.

Organizator konferencije i projektni partner je Evropski klaster Alpe Adria Pannonia i rezultat je Erasmus Heritaccess projekta, čiji je cilj, kako je istaknuto, postavljanje fruškogorskih vinarija na evropsku vinsku platformu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.