RIK: 58 izbornih lista za 18 nacionalnih manjina

Članovi Republičke izborne komisije su doneli rešenja o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje neposrednih izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, raspisanih za 4. novembar.

0
366

Takođe su doneta i rešenja o utvrđivanju zbirnih izbornih lista kandidata za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina na neposrednim izborima, prema kojima ima ukupno 58 izbornih lista za svih 18 nacionalnih manjina, koje će svoje nacionalne savete birati na neposrednim izborima, objavljeno je na sajtu RIK.

Članovi Republičke izborne komisije doneli su Odluku o obliku i izgledu glasačkih listića za glasanje na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina prema kojoj će se za izbor članova nacionalnih saveta bunjevačke, vlaške, grčke, nemačke, poljske, slovenačke i ukrajinske nacionalne manjine štampati listići na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, a za clanove nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, egipatske, mađarske, rumunske, rusinske, slovačke i češke nacionalne manjine štampati listići na srpskom jeziku, ćiriličkom pismu i na jeziku i pismu nacionalne manjine.

Glasački listići će se štampati na hartiji fotmata A-4.

Doneta je Odluka o obrazovanju radnog tela Republičke izborne komisije za opštine Vrnjačka Banja, Raška i Kosovska Mitrovica i grad Kraljevo, kao i odluke o izmeni odluka o imenovanju članova odbora za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta hrvatske i ruske nacionalne manjine putem elektorske skupštine 4. novembra ove godine.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, koji je predsedavao sednici, obavestio je članove Republičke izborne komisije da će 25. oktobra početi štampanje glasačkih listića, sa početkom u 11 časova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.