Rijaliti, zabava ili tužna slika stvarnosti?

VIDEO K9: Prikazivanje rijaliti šou programa na našim televizijama u svrhu zabave, razonode i opuštanja, izgubilo je svoj smisao i trpi brojne kritike zbog neprimerenosti sadržaja. Iz Zrenjanina stiže prilog o tome šta građani misle o ovoj temi.

323

Rijaliti programi su danas postali nezaobilazni format na domaćim televizijama i to veoma gledan i od njih se, na žalost, ne može sakriti, ali se svakako mogu izbeći.

Dvadesetčetvoročasovni programi, uživo pred kamerama, prate živote instant zvezda, pevača u pokušaju, starleta i mnogih tzv. bivših zvezda, koji svoje parče slave traže u rijalitijima.

Rijaliti se, na žalost uvukao u skoro svaku poru prosečnog domaćinstva u Srbiji i zato njegovo prikazivanje mora imati sadržaje kojima se poštuju zakonske norme, ustavna prava , kao i osnovna moralna i vrednosna načela društva, sa jedne strane, ali treba voditi računa i o medijskim slobodama.

Da li su rijaliti danas tužna slika vremena u kome živimo, beg od stvarnosti ili nešto sasvim treće, razmislite i potražite odgovor na to kod naših sugrađana. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.