Rijaliti, zabava ili tužna slika stvarnosti?

VIDEO K9: Prikazivanje rijaliti šou programa na našim televizijama u svrhu zabave, razonode i opuštanja, izgubilo je svoj smisao i trpi brojne kritike zbog neprimerenosti sadržaja. Iz Zrenjanina stiže prilog o tome šta građani misle o ovoj temi.

312

Rijaliti programi su danas postali nezaobilazni format na domaćim televizijama i to veoma gledan i od njih se, na žalost, ne može sakriti, ali se svakako mogu izbeći.

Dvadesetčetvoročasovni programi, uživo pred kamerama, prate živote instant zvezda, pevača u pokušaju, starleta i mnogih tzv. bivših zvezda, koji svoje parče slave traže u rijalitijima.

Rijaliti se, na žalost uvukao u skoro svaku poru prosečnog domaćinstva u Srbiji i zato njegovo prikazivanje mora imati sadržaje kojima se poštuju zakonske norme, ustavna prava , kao i osnovna moralna i vrednosna načela društva, sa jedne strane, ali treba voditi računa i o medijskim slobodama.

Da li su rijaliti danas tužna slika vremena u kome živimo, beg od stvarnosti ili nešto sasvim treće, razmislite i potražite odgovor na to kod naših sugrađana. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.