“Rijaliti akademskog sveta” u martu na PMF-u

VIDEO K9: Kao i prethodnih godina, srednjoškolcima će i ove biti otvorena vrata na Prirodno – matematičkom fakultetu gde će početkom marta moći da se upoznaju sa studentskim programima ovog fakulteta.

240

Novosadski srednjoškolci koji planiraju i da studiraju na fakultetima, godinama unazad imaju priliku da učestvuju u akciji Prirodno – matematičkog fakulteta pod nazivom “Budi student 1 dan”, koju ovaj novosadski fakultet organizuje sa željom da učenicima završnih razreda srednjih škola pruži što više informacija o akademskom životu.

Kako kažu na ovom fakultetu, njihova akcija je bitno drugačija u odnosu na akcije promocije drugih fakulteta.

“Došli smo do zaključka da je srednjoškolcima najbitnije zapravo najbitnije da znaju šta ih čeka jednoga dana kada zaplove u akademski svet. Ova akcija je u stvari rijaliti akademskog sveta, budući studenti dođu na dređeni dan kada se već dogovore sa nekim od naših saradnika koji su spremni da ih prihvate dođu obiđu predavanja, popiju kafu ili čaj, odvedemo ih na ručak, odvedemo ih na neke vežbe i imaju priliku da tog dana a i kasnije kada stupe u kontakt sa našim mladim studentima koji nam pomažu da pitaju stvarno sve šta ih interesuje”, rekla je Saša Rakić, portparolka PMF-a.

Akcija će ove godine trajati od 4. do 8. marta, a do 22. februara su u toku prijave srednjoškolaca kojima se do sada prijave su 22. februara. U ovoj akciji do sada je učestvovalo blizu 1000 srednjoškolaca.

“Mi se uvek tu krećemo oko 600, 800 studenata, što samofinansirajućih što budžetskih, tako da verujem da će tako biti i ove godine. Protekle godine najatraktivniji smer bio je Gastronomija, uvek aktivna naravno Informatika i IT sektor, što verujemo da će to biti i ovog puta, Turizam i Biologija, najmanje atraktivni su oni za koje se verovatno misli da su najteži, a zapravo nisu to su fizika i matematika, jer neko ko ima talenat za nauku to mu stvarno nije ništa teško”, kazala je ona.

Rakić je pozvala sve zainteresovane srednjoškolce koji imaju ljubav prema prirodnim naukama da ih te nedelje posete, a studenti i profesori sa PMF-a će ih tokom posete provesti kroz njihova predavanja, vežbe, ali i odvesti na ručak i kafu u studentsku menzu i fakultetsku kantinu i pokazati iz prve ruke sve zanimljivosti kampusa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.