Ribolovcima zima ne smeta

VIDEO K9: Niže dnevne temperature nisu prepreka ljubiteljima ribolova da se tom aktivnošću bave i ovih dana. Šta mogu da upecaju u našim vodama u ovom periodu godine pitali smo stručnjake u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
369

Vremenski i vodni uslovi za ribolovce daleko su od nisu savršenih, kažu Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Ono što je za nas pecaroše važno šta se dešava. Na vodi ništa posebno. Temperatura Dunava iz dana u dan pada. Vodostoj je katastofalno nizak. Ni stariji ribolovci od mene ne pamte ovako dugo nizak vodostaj Dunava. Sada se on kreće 30 do 40 santimetara. Po prognozi ne očekuju se nikakvi dolasci u narednom periodu”, naveo je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Ipak oni najzagriženije ljubitelji ribolova neće se odreći ove rekreacije ni u ovom periodu godine.

“Bela riba je još uvek aktivna. Vidimo ribolovce na Keju novosadskom da se lovi još uvek. Riba grabljivica je još uvek aktivna. Naravno, som više nije na ovoj temperaturi aktivan, sprema se za zimski period. Štuka i smuđ jesu naravno aktivni”, kazao je on.

Štuka se u ovom periodu sprema za mrest, upozorio je Jovanović, koji je apelovao na ribolovce da ne pecaju ovu ribu, kako bi zaštitili naš riblji fond i narednih godina imali šta da pecaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.