Ribolovci: Za dobre pecaroše uvek ima ulova

VIDEO K9: Ovog vikenda meteorolozi najavljuju kišu, ali ribolovcima ona neće predstavljati problem da uživaju u svojim omiljenim aktivnostima na vodi. Kakavom ulovu mogu da se nadaju, saznali smo u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
579

Stanje na vodama u odnosu na prethodnu nedelju gotovo da se nije menjalo. Riba je na nekim mestima aktivna, na drugim slabije, ali za uporni pecaroši uvek imaju ulova.

“Evo mi ovde u Petrovaradinu na Dunavcu imamo par vrlo, vrlo dobrih uspešnih kolega ribolovaca. Pa, retko se desi da izvesni gospodin Mija koji je izuzetno efikasan u lovu smuđa, dođe popodne ili predveče kad se već vraća sa pecanja, bez bar jednog primerka. Naravno da takvi ribolovci poštuju ono što Zakon nalaže, znači sve je to preko kilograma, odnosno nije ni važna njegova težina, samo da se podsetimo da 40 cm je minimalna lovna veličina smuđa od vrha usta do korena repa. Rep se znači ne meri”, rekao je Dušan Jovanović, Ribolovački savez Vojvodine.

Po pitanju ribočuvara, situacija u Vojvodini se još uvek nije promenila, pa se na Tisi lovi nemilice, navodi Jovanović.

“Nažalost, nadležne službe, valjda su i oni na odmoru, ništa se još nije promenilo. Tisu od nultog do 165. kilometra i dalje urnišu. Ima par ekipa, struje i strujaroša ima mreža, ima svega, ali ono što nema, nema ribočuvara. Zašto nema, zato što nadležni pokrajinski organ, nećemo ga prozivati, koga interesuje već će to pronaći na sajtu. Nadležni pokrajinski organ još nije doneo odluke ko će upravljati tim delom Tise”, rekao je Jovanović.

 

Jovanović kaže da se i pored svega nada da će se situacija do jeseni promeniti na bolje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.