Ribolovci čekaju porast temperature

VIDEO K9: Ribolovačka sezona je počela. Prva takmičenja su u toku, a aktivni su i članovi Ribolovačkog saveza Vojvodine.

0
406

Niže temperature su ovih dana ohladile vodu na rekama, pa će ribolovci po svemu sudeći ovog vikenda napraviti pauzu. Hladnija voda ne pogoduje ribi, ali za profesionalce i one najupornije uvek se nađe rešenje.

“Ali za one prave ribolovce uvek postoje neki kanali gde je malo toplija voda nego u Dunavu, pa može se upecati i pokoja čestitija ribica. Na kanalima, npr. na Mrtvoj Tisi obilato možete loviti terpane, male bodljikave, ta riba ide izuzetno dobro. Znači štapove u ruke, pa da provedemo i ovaj vikend u prirodi negde uz vodu”, naveo je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

U ovom periodu se određene vrste riba spremaju za mrest, pa im je potrebna viša temperatura vode. Trenutno je na snazi lovostaj na smuđa, soma, štuku i šarana.

“Štuka je izašla iz mresnog lovostaja, ali smuđ i druge vrste se intenzivno spremaju za mrest. Smuđ je već u zabrani. Tako da treba obratiti pažnju na to. Šaran je takođe u zabrani”, podsetio je Jovanović.

Godišnja Skupština Ribolovačkog saveza Vojvodine biće održana sutra od 9 sati u Savezu sportova Vojvodine u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.