Ribolovce čeka bela riba

VIDEO K9: Ribolovci koji odluče da lepo vreme najavljeno za praznične dane iskoriste da zabace udice u reke ili kanale, mogu da pecaju belu ribu za koju nema zabrane, poručuju u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
425

Ribolovci koji odluče da lepo vreme najavljeno za praznične dane iskoriste da zabace udice u reke ili kanale, mogu da pecaju belu ribu za koju nema zabrane, poručuju u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Vodostaj je malo u opadanju, temperatura Dunava je negde oko 3 stepena, sve je to još uvek hladno za nekakve ozbiljnije aktivnosti ribe, ali naravno, ja neću propustiti priliku da podsetim ribolovce štuka je svakako već u zabrani i za dve nedelje ulazi i smuđ u zabranu mresnu. Znači nemojte loviti i već sada smuđa, ženke su pune ikre, pa i mužijaci mleča”, rekao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkg saveza Vojvodine.

Jovanović očekuje uspešan mrest i štuke i smuđa, ako ne bude, kako kaže, drastično opao nivo Dunava. Pored toga potrebno je, kako kaže, da se i sami ribolovci u ovom periodu okanu pecaroških štapova dok se završi mrest.

“Ako ćemo ruku na srce puna sezona lova ribe svih vrsta je još prilično daleko, računamo da se krajem maja prolazi mrest svih ostalih vrsta riba, pa onda još nedelju dve dana da ta riba odboluje i tamo negde druga nedelje juna, možemo očekivati neke pune aktivnosti i nadamo se da će nas vodostaj ove godine poslužiti ovde u Novom Sadu, da nećemo imati onakvu katastrofu kao što je bila prošle godine, gde većina plovila nije mogla ni da isplovi na Dunav, prema tome naše uživanje je bilo poprilično suspendovano”, naveo je Jovanović.

Jovanović primećuje i da većina ribolovaca jedva čeka taj period godine, kada će moći da se osame na rekama i uživaju u prirodnim lepotama ili pak da se u dobrom društvu otisnu na naše reke i kanale.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.