Ribokradicama oduzeto 11 kilometara mreže

VIDEO K9: U pojačanim kontrolama ribolovnih voda kojima upravlja JVP „Vode Vojvodine”, uoči novogodišnjih i božićnih praznika zaplenjeno je čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža.

0
63

Poslednji je dan božićnog posta tokom kojeg su pojačane i aktinosti na sprečavanju krivolova ribočuvarske službe JVP „Vode Vojvodine” u ribolovnim vodama i zaštićenim područjima koja su pod njihovom ongerencijom.

Proteklih dana, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, ove ekipe zaplenile su 365 komada nelegalno postavljenih mreža ukupne dužine od čak 11 kilometara.

Akcije su sprovedene u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a na područjima Dunava, Parka prirode „Jegrička”, kanala Bečej-Bogojevo, kanala Novi Sad-Savino Selo, Kikindskog kanala te kanala Novi Bečej-Banatska Palanka i Bački Petrovac-Karavukovo.

Iz Voda Vojvodine je sapšteno da je njihova Ribočuvarska služba sa novom i savremenijom opremom tokom 2022. godine uspešno sprovela 3.152 kontrole, a u akcijama je zaplenjeno oko 70 kilometara ilegalno postavljene mreže, 179 raznog nedozvoljenog alata i sedam čamaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.