Ribočuvari, češće na vode!

VIDEO K9: Toplo vreme izmamilo je na naše vode ribolovce, ali i one koji pecaju bez dozvole i količinama koje su zabranjene. Ribočuvarske službe su naterenu, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine, mada ih nema u dovoljnom broju.

0
558

Sportsko-rekreativni ribolovci koji pecaju sa važećim dozvolama zadovoljni su kada vide ribočuvare u akciji, navode u Ribolovačkom savezu Vojvodine koji ne pokriva kanale i Dunav na području Novog Sada.

“Pre dve noći je ribočuvarska služba Voda Vojvodine prošla čamcem oko 2-3 sata noću i iskontrolisala dunavac u Petrovaradinu. To je jako lep gest i mi smo se oduševili tim, s obzirom da smo ih videli tek 2-3 puta prošle godine”, kazao je Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Bilo bi dobro kada bi ove službe patrolirale češće, naveo je Jovanović, jer bi tada broj pronađenih mreža ribokradica bio i veći.

Sa druge strane, grabljivice poput štuke i smuđa još uvek su u zabranu, ali je bela riba sve aktivnija, podsetio je on ribolovce koji ovih dana legalno zabacuju svoje udice.

“Do 1. aprila štuka je još u zabrani, a smuđ ostaje u zabrani još mesec dana. Međutim, neke vrste počinju već od 1. aprila, na primer, šaran, pa onda do kraja maja. A većina belih riba počinje 15. aprila”, rekao je Jovanović.

On je podsetio i da su ovi datumi, kao i visina kazni za prekršaje u ribolovu zabeleženi u ribolovačkom kalendaru koji su ribolovci dobili uz ribolovačke dozvole kupljene u njihovom savezu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.