Ribarske dozvole i preko sajta Ribolovačkog saveza Vojvodine

VIDEO K9: S obzirom na zaleđene reke, pecanje skoro i da nije moguće, a u skladu sa tim i prodaja ribolovačkih dozvola je dosta manja nego u predhodnim godinama u ovo vreme. Dozvole su dostupne svim pecarošima i preko sajta, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
771

Dozvole se mogu nabaviti i putem sajta, a dovoljno je priložiti uplatnicu i kopiju podataka, naveo je predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine Dušan Jovanović.

Prodaja ovogodišnjih dozvola je u blagom padu kada se uporedi sa predhodnim godinama, kažu u Savezu, gde navode i da nema uslova za pecanja, a svakako se i ne preporučuje zbog bezbednosti. s obzirom na reke koje su okovane ledom.

“Ono što mogu da poručim Novosađanima, na sajtu Ribolovačkog saveza Vojvodine ima direktna prodaja dozvola. Vrlo jednostavno, možete otići na sajt, tamo su i žiro računi i sve. Pošto je to direktna prodaja, ovakvom vrstom kupovine dozvola izbegava se članarina Udruženja sportskih ribolovaca. Mi imamo obavezu da imamo i takvu prodaju, trudimo se da toga nema tamo gde ima udruženja, jer su ipak udruženja naši osnivači”, rekao je Jovanović.

On ističe da je zanimljivo da veliki broj udruženja još nije zadužilo svoje dozvole. Pre nego što će biti izdate dozvole, najveći problem je bio da li će kasniti njihova izrada od strane Ministarstva, zbog velike potražnje koja je bila očekivana.

“Kad Ministarstvo malo pogreši, pa dozvole izađu u martu, onda je silna buka od strane ribolovaca, ‘nema dozvola, mi bi da pecamo’ i slično. Evo, sad su dozvole, uslovno rečeno, izašle na vreme, već krajem decembra su bile u opticaju. Međutim, bar pola udruženja nije još došlo ni da zaduži dozvole, bar ovde u Ribolovačkom savezu Vojvodine, naši članovi a ima ih nekih 60-ak koji mogu da zadužuju. To je malo čudna pojava, ne mogu da kažem da ni jedno udruženje nije zadužilo dozvole”, naveo je Jovanović.

I dalje Ribolovački savez Vojvodine apeluje da se uvede i dozvola za pecanje koja bi važila samo za određene reke, jer jedinstvena dozvola važi za sve reke u Srbiji, dok većina pecaroša retko ide na reke van svog prebivališta. U svakom slučaju, prednost bi bila i to što bi cena dozvole za pojedine reke na godišnjem nivou bila jeftinija i praktičnija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.