Riba se slabo peca

VIDEO K9: Svi mresni lovostaji su prestali, vreme se prolepšalo, ali riba se ne peca, a i vodostaj Dunava dosta je opao, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
875

“Poneka bela riba može se uloviti ispod tvrđave. Smuđ je ovako u sporadičnim pričama. Upeca se neki ozbiljniji primerak, kila, kila ipo, konkretno ovde u Petrovaradinu. Uglavnom pecaju oni mali ispod mere, koje one malo nesavesnije kolege ga malo i ponesu, ali pošto nema ribočuvarske službe ovde, onda, pa šta fali, eto. A šta ćemo pecati sledeće godine? Šta ćemo pecati narednih godina, ako tu mlađ, znači ti smuđevi koji sada pecaju oni su polno nezrele jedinke. Smuđ je polno zreo tek u trećoj godini”, rekao je za Kanal 9 Dušan Jovanović, predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

Jovanović apeluje na pecaroše da poštuju zakon i manje primerke vraćaju u vodu, ali dodaje da bi ovaj problem trebalo da reguliše i ribočuvarska služba.

“Mi nemamo ni blizu onoliko ribočuvara koliko bi bilo potrebno da se sve te loše namere sankcionišu, ali jednostavno korisnici valjda nemaju dovoljno para, mogu da kažem za Ribolovački savez Vojvodine i naš broj ribočuvara nije zadovoljavajući, ali država je propisala takve mere, da jednostavno kao da se trudila da te prihode nama koji upravljamo vodama što više suspenduje. Naravno da je onda time i ta ribočuvarska služba sve manja i manja”, naveo je Jovanović.

Najavljen je lep i topao vikend, pa slobodno vreme svakako treba iskoristiti za boravak u prirodi, bilo to pored vode ili u vodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.