Riba aktivna pri obali

VIDEO K9: Predstoji nam sunčan vikend, a vodostaj Dunava je u porastu, pa će ribolovci koji se narednih dana spuste do vode sigurno biti zadovoljni ulovom, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

0
563

 

Dunav će još narednih nekoliko dana biti u porastu, što znači da bela riba prilazi obali, a sa njom i grabljivice, pa nema potrebe tražiti ribu u dubinama, kažu u Ribolovačkom savezu Vojvodine.

“Dosta se dobro lovi bela riba ispod Tvrđave. Na Bećarcu, ispod našeg čuvenog Štranda, tamo se uveče, predveče može fino uloviti smuđ. Doduše nisu neki primerci baš veliki, ali ono što je malo podrazumeva se da ćemo vratiti nazad. Varalicom se dosta lepo lovi. neke naše kolege uspešno ispod Duge, na primer, malo nizvodno, pa lovi se i smuđ, lovi se i som tamo. Ovde
Petrovaradin, znači u Dunavcima i na Kanalu nije baš nešto dobro za ribolov, možda je čak malo pretopla voda”, kaže Dušan Jovanović, Ribolovački savez Vojvodine.

Nizvodno od petrovaradinskog Dunavca, na desnoj i levoj obali, uspešno se lovi smuđ, kaže Jovanović.

“Opet treba tražiti nekakve, znaju za termin naše kolege ribolovci, bajire, to su one stepenice u vodi, pa tu u tim udubljenjima u vodi, tu se obično kriju grabljivice, pa eto naravno i smuđ, a on sad nije daleko od obale. Znači ne treba ići daleko od obale, pa čak na primer, ako lovi štuku, čak i u metar vode bi bilo dobro zabaciti tako u nekom granju, priobalju i mogu očekivati stvarno lepe primerke štuke”, rekao je Jovanović. 

Nizvodno od Dunavca u priobalju, pecaju se primerci štuke od kilograma, pa naviše, naveo je Jovanović i dodao da nema problema sa manjim primercima koji moraju biti vraćeni.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.