RFZO: Nema više nestašice sirupa za decu

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas u Nišu da je pojačana proizvodnja, kao i uvoz penicilinskih sirupa za decu i da je "tržište snabdeveno i da će biti snabdeveno".

0
42

Ona je na pitanje novinara kada očekuje da se stabilizuje tržište sirupa za decu, pre svega penicilinskih, Radojević Škodrić je izjavila da je problem rešen.

“Problem sa proizvodnjom sinacilina bio je zbog problema sa sirovinama, a ne sa cenama. Postoji pored njega još antibiotika, poput ospamoksa i panklava. Nestašice panklava nisu uopšte bile”, izjavila je Radojević Škodrić na konferenciji za medije u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Ona je kazala da je pojačana proizvodnja i uvoz sinacilina, kao i uvoz ospamoksa.

“Mi kao zemlja nemamo problem da platimo sirupe. Sve je plaćeno i stigle je ove nedelje 15.000 (sirupa), a seledeće nedelje stići će 70.000. Na taj način je tržište potpuno snabdeveno sinacilinom, čak su napravljene i višemesečne zalihe”, izjavila je Radojević Škodrić.

Ona je kazala da druge države imaju probleme zbog cene koju ne mogu, neće da plate ili ne plaćaju redovno, dok Srbija redovno plaća svim dobavljačima. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.