Rezultati ulaganja u turizam

VIDEO K9: Naplata boravišne takse u Novom Sadu prošle godine u bila je za oko 34 procenta veća od planirane, što je značajno uvećalo prihode planirane od turizma u gradu. Savet za ekonomski razvoj Grada Novog Sada usvojio je izveštaj o radu gradske Turističke organizacije u prošloj godini, koji će se u petak naći na dnevnom redu sednice Skupštine grada.

0
352

Novi Sad može biti zadovoljan učinkom svoje Turističke organizacije koja je u prošloj godini od predviđenih 94 miliona dinara ostvarila čak 105 miliona, kažu u Savetu za ekonomski razvoj Grada.

“To je posledica naplate boravišne takse koja je uvećana za 33 posto, umesto 32 miliona ukoliko se ne varam, ostvareno je 43 miliona i to je naravno posledica broja noćenja u gradu Novom Sadu, kako domaćih tako i stranih turista i to je dovoljan podatak da bi bili zadovoljni što se tiče procenta realizacije tih sredstava on je preko 70 posto”, rekao je Branislav Bogaroški, predsednik Saveta za ekonomski razvoj.

Procenat dolazaka i noćenja u Novom Sadu lane je porastao za 28% u onosu na prethodnu godinu, ističu u Turističkoj organizaciji.

“Radili smo i veliki broj štampanih publikacija imamo na nekih 15 jezika. Uradili smo jedan kapitalni projekat obeležavanje svih hotela, postavili smo 120 tabli na 82 lokacije, pokrenuli smo i realizovali program promotivnih tura. U pitanju su bile 4 ture obilaska grada, dve tematske, kao što su Novi Sad iz ženskog ugla, Novi Sad iz jevrejskog ugla, Petrovaradinska tvrđava, staro gradsko jezgro”, precizirao je Branislav Knežević, direktor TONS-a.

U turističko predstavljanje grada Novog Sada uloženo je 9 miliona dinara. Prema rečima Kneževića, urađeno je mnogo na promociji grada strancima, pa ne čudi što su kineski turisti među najbrojnim posetiocima u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.