Rezultati TONS-a vidljivi pred praznike

VIDEO K9: U ovoj zimskoj sezoni ne manjka dešavanja u gradu, kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada koja se trudi da iz godine u godinu poveća broj turista i posetilaca.

0
70

Novi Sad spremno je dočekao goste ove zimske sezone, ocenjuju u Turističkoj organizaciji grada, a najveći broj posetilaca tokom novogodišnjih praznika i božićnih dolazi iz regiona.

“Naravno, ne možemo izostaviti činjenicu da nas posećuje veliki broj turista iz Italije, Španije, Franscuske, Velike Britanije, Poljske, Ruske Federacije, kao naravno iz Kine. Imali smo jedan zanimljiv momenat ove godine, a to je da su nam na prvom mestu u letnjem periodu od stranih turista bili upravo turisti iz Kine što nije inače tako čest slučaj, najčešće i jesu to turisti iz regiona, pored brojnih domaćih turista””, rekla je Tihana Putin, portparolka TONS-a.

Prema njenim rečima, hoteli su potpuno popunjeni i rasprodati do poslednjeg ležaja.

“Da kažem neki prosek je možda da je popunjenost smeštajnih kapaciteta, prema podacima kojima mi raspolažemo i informacijama koje smo dobili da je neki prosek oko 90% popunjenosti. Ovo naravno jeste pik, jedan od tri pikova u toku godine. A to je svakako Poljoprivredni majski sajam, Exit i Nova godina. Naravno da su brojne manifestacije koje su se održavale u periodu od decembra i koje će se održavanti u periodu od januara bile povod da mi pokrenemo kampanju pod nazivom Zimska fantazija u Novom Sadu”, kazala je Putin.

Kampanju realizuju putem društevnih mreža i radio stanica. Samo na fejsbuku i instagramu zabeležili su preko milion pregleda, dok su interakcije, prema njenim rečima, premašile šest miliona, što se pokazalo kao pravi način za popularizaciju Novog Sada.

“Kada je reč o samom dočeku večeras doček u Novom Sadu počinje već u prepodnevnim časovima. Novi Sad je interesantan i tokom dana jer postoje brojne dnevne žurke, kako u centru tako i ovde u okolini Spensa i širom grada. Zaista je to jedna jedinstavena činjenica koja krasi Novi Sad i naravno večernji provod na trgu je takođe intertesantan. Biće bogat program. Očekuje se sigurno veliki broj posetilaca”, navela je Putin.

Ona se osvrnula i na 2019. godinu i kazala da je više od 200 inostranih tur operatora i medija posetilo naš grad, a ideja je bila da se prikaže turistička ponuda na što je moguće više TV stanica, kao i u štampanim medijima. Takođe, mnogi su uvrstili Novi Sad u svoje turističke aranžmane, pa su rezultati vidljivi već sad, čemu je doprineo i veliki broj spotova i izdatih brošura.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.