Rezultati ROADPOL akcje

VIDEO K9: Saobraćajna policija je protekle nedelje vršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, a ovo su rezultati.

0
55

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole koja je istovremeno sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), kontrolisali su više od 54.000 vozila i otkrili čak 32.348 prekršaja prekoračenja brzine na putevima u Srbiji.

Od navedenog broja prekršaja, 16.353 sankcionisana su sa zaustavljanjem, a 15.995 bez zaustavljanja, pa će vlasnicima vozila biti upućeni pozivi da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Skoro 3 i po hiljade vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza.

Tokom trajanja akcije, policijski službenici Uprave saobraćajne policije presretačima su zaustavili 396 vozača zbog većih prekoračenja brzine, uključujući tridesetogodišnjeg muškarca koji je na auto-putu Beograd – Novi Sad upravljao automobilom marke „mercedes“ brzinom od oko 250 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 130 kilometara na čas.

Saobraćajna policija je tokom akcije otkrila i sankcionisala još 9.745 drugih prekršaja.

Policijski službenici saobraćajne policije i u nastavku letnje sezone preduzimaće mere pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.