Rezultati parlamentarnih izbora početkom juna

VIDEO K9: Proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora može se očekivati početkom juna, nakon čega teče zakonski rok od 30 dana za konstituisanje Skupštine Srbije, izjavio je danas potpredsednik SNS Miloš Vučević, te naveo da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u drugom mandatu zakletvu položiti 31. maja, pred poslanicima Skupštine u dosadašnjem sazivu. Iz Narodne stranke poručuju da će njihovi poslanici biti tribuni svih građana Srbije, koji će se baviti životnim standardom građana, ekonomskim temama, korupcijom i ekologijom.

0
41

Iako još nije konstituisana Skupština i dodeljeni poslanički mandati, već sada se zna da će šef poslaničke grupe Narodne stranke, koja će imati dvanaest poslanika biti Miroslav Aleksić, dok će njegov zamenik najverovatnije biti Bora Novaković.

Koje će teme biti u žiži Narodne stranke u skupštinskom delovanju pitali smo njenog potpredsednika Miroslava Aleksića.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, objavio je na društvenim mrežama da je Narodna stranka imala prvi sastanak svog poslaničkog kluba, kao i da je stranka svesna svoje odgovornosti, budući da prvi put ulazi u parlament.

„Narodna stranka drži reč, ima jasnu politiku i ideologiju, uskoro će imati i u javnosti najprepoznatljiviji poslanički klub na čijem će čelu biti Miroslav Aleksić, uz Sinišu Kovačevića, Vladu Gajića, Boru Novakovića, Sandu Rašković-Ivić, Baneta Tomaševića, i još dosta talentovanih mladih ljudi kojima je ovo prvo angažovanje u politici“, izjavio je ranije Jeremić.

Narodna stranka će imati 12 poslanika, više nego ijedna druga stranka opozicije pojedinačno.

Narodnjaci su nastupili na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, gde će SSP imati 11 poslanika, DS 10, PSG 3, a Pokret za preokret, Sloga i Otadžbina po jednog.

Kad je reč o opozicionoj koaliciji Moramo, NDB će imati poslanički klub od 5 poslanika, dok će najverovatnije Akcija Nebojše Zelenovića i Ekološki ustanak spojiti svojih po četiri, u jedinstven klub od 8 poslanika.

Parlamentarni izbori, održani 3. aprila, još nisu pravno završeni, i dalje se čeka odluka Upravnog suda o ponavljanju glasanja u Velikom Trnovcu, kojim se odlučuje da li će Šaip Kamberi imati poslanički mandat.

Prilog preuzet od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.