Rezervne vojne starešine obeležile jubilej

VIDEO K9: Stogodišnjica Organizacije rezervnih vojnih starešina obeležena je proteklog vikenda Svečanom akademijom u Domu Vojske Srbije.

143

Sto godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina svečano je obeleženo u subotu u Domu Vojske Srbije u prisustvu predstavnika Vojske i brojnih gostiju.

Organizacija rezervnih vojnih starešina prvobitno je osnovana kao Udruženje rezervnih oficira i ratnika u septembru 1919. godine u Beogradu povodom 15. septembra, početka proboja Solunskog fronta.

Organizacija je, kako je istaknuto na skupu, ostvarila značajan doprinos u sistemu odbrane Republike Srbije, učešćem u svim oružanim sukobima i drugim aktivnostima. Čestitajući rezervnim vojnim strešinama njihov jubilej, gradonačelnik Novoga Sada Miloš Vučević istakao je da su rezervne vojne starešine bilo u mirnodopskim, ili u ratnim uslovima uvek na visini zadatka, a svoje mesto u društvu zauzimaju zahvaljujući kvalitetu i dugoj tradiciji.

U okviru Svečane akademije gosti su mogli da pogledaju i izložbu “Portreti narodnog kralja u umetničkim delima”, koja je povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata uspešno prikazana u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, a uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.