“Revizor” u Pozorištu mladih

VIDEO K9: Pozorište mladih intenzivno nastavlja aktivnosti i u ovoj godini, u kojoj pripremaju i nekoliko novih projekata.

0
20

Pozorište mladih osnovano je 1932. godine kao Lutkarsko pozorište, pri Sokolskom društvu u Novom Sadu.

Nastalo je iz Sokolske sekcije lutkara, koja je formirana 1930. i za više od devet decenija postojanja na scenu ovog pozorišta je postavljeno više od 300 naslova, odigrano više od 20.000 predstava, a videlo ih je blizu 3 miliona gledalaca.

Novosadsko Pozorište mladih je inače prvo lutkarsko pozorište u Srbiji i Vojvodini, a od 1991. godine počinje sa radom i njihova Dramska scena. Novu dramsku premijeru, predstavu Revizor, pozorišnu publiku u ovoj godini očekuje već 25. decembra na Velikoj sceni, najavio je Saša Latinović, glumac Pozorišta mladih.

Latinović je najavio i novi projekat na kojem rade u Pozorištu mladih, a koji će publici predstaviti u februaru.

Kada je reč o pozorišnom ansamblu i angažovanju glumaca, ono zavisi od sredstava kojih nikada nema dovoljno i situacija u Pozorištu mladih slična je kao i u drugim teatarskim kućama u našoj Srbiji, što je, kaže Latinović, neka vrsta tradicije kakvu nemaju sve zemlje.

Pomenimo i da je Pozorište mladih za svoj rad dobilo je niz priznanja i nagrada, kako na domaćim, vojvođanskim i republičkim, tako i međunarodnim smotrama i takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.