Revitalizacija reni-bunara na izvorištu Štrand

VIDEO K9: Zahvaljujući sredstvima opredeljenim na današnjoj sednici Pokrajinske vlade, jedan od reni-bunara na izvorištu Štrand trebao bi da bude revitalizovan do juna sledeće godine.

0
21

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje o izdvajanju 104,9 miliona dinara za hitne radove koji do juna 2024. godine treba da revitalizuju jedan od starih reni-bunara na području izvorišta „Štrand“ sa kapacitetom od 100 litara vode u sekundi, što će, uz druge napore lokalne samouprave, obezbediti sigurnije snabdevanje vodom Novog Sada.

Na sednici je obezbeđeno i 25,1 milion dinara za hitne radove na sanaciji krova fiskulturne sale u objektu „Barapart“, Izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Čeh Karolj” u Adi, oštećenog u avgustu prošle godine, zbog čega je onemogućena redovna nastava fizičkog vaspitanja za oko 140 učenika škole kao i ostale vannastavne aktivnosti.

Opredeljano je i 14,7 miliona dinara za zamenu krova na Osnovnoj školi „Jožef Atila” u Bogojevu, 12,5 miliona dinara za obnovu fasade Gimnazije „Dušan Vasiljev” u Kikindi, dok će u kikindskoj Osnovnoj školi „Sveti Sava” sa 11,2 miliona dinara biti finansirana sanacija toaleta.

Pokrajinska vlada će sa 9,3 miliona dinara finansirati i radove na rekonstrukciji sistema za grejanje i tekuće održavanje fiskulturne sale u objektu Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov” u Barandi, u okviru Osnovne škole „Zoran Petrović” u Sakulama.

Za hitnu intervenciju – popravku krova i molerske radove na fasadi OŠ „Braća Stefanović” u Neuzini, u opštini Sečanj je izdvojeno 3,4 miliona dinara, a za za popravku kotlarnice u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon” u Staroj Moravici 5,4 miliona dinara.

Pred početak današnje sednice, predsednik Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade minutom ćutanja odali su poštu nastradalim Srbima u Banjskoj na Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.