Revidirana prava radnika

VIDEO K9: Potpisujući Revidiranu evropsku socijalnu povelju na svakih pet godina, Srbija se obavezuje da će poštovati standarde u oblasti rada i zapošljavanja. Uprkos tome, radnici su u današnjem sistemu potpuno nezaštićeni, ocenio je Boško Obradović.

0
191

Država Srbija je svojevremeno potpisala ugovor sa Savetom Evrope kojim je prihvatila da će ispuniti sve što piše u Revidiranoj evropskoj socijalnoj povelji koja propisuje standarde u oblasti rada i zapošljavanja.

Standardi se odnose na pravo na rad, profesionalnu obuku, jednake mogućnosti i tretman u pitanjima zapošljavanja itd. U poslednjih deset godina Srbija je postala predvodnica grupe zemalja koje krše Povelju.

Koliko su prema oceni Dveri, prava radnika u Srbiji danas ugrožena? Odgovor na ovo pitanje je dao predsednik Dveri Boško Obradović.

Revidiranu evropsku socijalnu povelju, Srbija je ratifikovala 29.maja.2009. godine, ali kako spada u države koje nisu ratifikovale sve članove ove međunarodne konvencije, svakih pet godina organizuju se posebni sastanci sa predstavnicima Saveta Evrope, radi diskusije o neratifikovanim članovima Povelje. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.