RESTRUKTUIRANJE U TRI KORAKA

Sva preduzeća u restruktuiranju dostavila su Ministarstvu privrede svoje lične karte, ali samo polovina njih je to uradila na pravi način. Lične karte su važne kako bi ministarstvo moglo da obavi restruktuiranje preduzeća i da proba ponovo da ih proda.

708
Kada su u pitanju javna preduzeća, dostavljeno je 35 “ličnih karata”, ali nijedna ne zadovoljava propisane kriterijume, rekao je ministar privrede Saša Radulović na konferenciji za novinare i dodao da će Ministarstvo nastaviti da insistira na tome. Nakon što se dobiju ispravne lične karte, restruktiruanje će se odvijati u tri koraka.
 
Nakon toga, kad se dobiju čista preduzeća, ulazi se u postupak privatizacije gde će zaintersovani investitori moći da kupe čista preduzeća bez bojastni da će ih nekon tužiti zbog prethodno neizmirenih dugovanja. Srbiji danas postoji 153 preduzeća u restrukturiranju u kojima radi oko 50.000 ljudi i još 419 preduzeća koja su u raznim fazama privatizacije, podsetio je ministar i naglasio da se posao prikupljanja “ličnih karata” mora obaviti na valjan način.
Ministar privrede najavio je da će biti ugašena Agencija za privlačenje stranih investicija i da u 2014. investitori neće dobijati podsticaje iz budžeta za otvaranje novih radnih mesta. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.