RESTRUKTUIRANJE ILI GAŠENJE SRBIJAGASA?

583

VIDEO K9: Primer srbija gasa jasno pokazuje da u Srbiji nije u potpunosti sprovedena profesionalizacija, ali to nije ni bilo moguće uraditi za jednu godinu jer je to vrlo zahtevan proces, rekla je ministarka energetike. ona dodaje da svako ko je pročitao finansijksi izveštaj ovog preduzeća za prošlu godinu može zaključiti da se ono nalazi u veoma ozbiljnim problemima i da je njegovo postojanje veliko znak pitanja.

Veliki gubici i dugovanja javnog preduzeća srbija gas svakako nisu preporuka za saradnju, bez obzira da li je partner iz rusije, nemačke, sad ili bilo koje druge zemlje. Južni tok koji treba da se sprovede itekako je značajan za našu zemlju, jer nam je nepohodan drugi dotok gasa, istakla je ministarka, i dodala da ne funkcionisanje srbija gasa, i pokretanje njegove finasijske konsolidacije o tome će se pričati do kraja godine. Ono što trenutno ne valja i što je kritična tačka u energetici jesu eps i srbija gas i to će biti prioritet na kojima će se raditi, naglasila je ministarka energetike.

Na pitanje novinara da li postoji ličan problem između nje i direktora, ona je rekla da je srbija gas veoma važno preduzeće za našu zemlju, i da ne postoji ličan problem, dodajući da koliko je eps važan toliko je i srbija gas, ali jedan koristi svoje resurse i ima kontrolu dok srbija gas uvozi i ima gubitke. Jedini način da potrošači imaju stabilnost u snadbevanju gasom, a zemlja efikasnu kompaniju, jeste da ovo preduzeće bude reformisano zaključila je ministarka. preduzeće srbija gas prošle godine imalo je gubitak od 35 milijardi dinara, a za godinu dana izgubio je 96 odsto vrednosti kapitala, te je više od polovine duga opterećeno državnim garancijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.