Respirator za veterinarsku kliniku

VIDEO K9: Veterinska klinika koja radi u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, bogatija je za novi respirator vredan oko milion dinara, koji je donacija firmi Superlab i RWD.

65

Aparat za inhalacionu anesteziju sa integrisanim anesteziološkim ventilatorom, odnosno respirator, od sada je dostupan radnicima Veterinske klinike u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu kao i studentima.

Na Poljoprivrednom fakultetu kažu da je za njih ovo vrlo važna donacija koja nastavlja trend osavremenjavanja veterinarske laboratije, inače jedne od najopremljenijih u Vojvodini.

Prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, naglasio je da je za njih ova donacija posebno važna, jer je donator firma Superlab koja je njihov poslovni partner.

Prema svojim karakteristikama ovaj savremeni aparat je u rangu respiratora koji se koriste u jedinicama intezivne nege.

Do sada je Poljoprivredni fakultet opremu nabavljao samostalno, dok je ova donacija novi oblik saradnje koju fakultet želi da promoviše, što je ujedno i poziv ostalim partnerima da slede ovaj primer i, ukoliko su u mogućnosti, da kroz nabavku savremene opreme omoguće studentima najbolje uslove za sticanje znanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.