Rešenje za naplatu putarine Koviljčanima

VIDEO K9: Konačno će Grad rešiti pitanje naplate putarine dela auto pta E-75 za stanovnike Kovilja i to već sutra na sednici skupštine grada. Na sedniici Saveta za zdravstvenu zaštitu usvojen je predlog odluke koji sadrži precizna uputstva o tome koje kategorije stanovništva će i na koji način plaćati putarinu.

0
500

“Otvaranjem naplatne stanice za korišćenje autoputa E-75, koji spaja naselje Kovilj sa Novim Sadom, građani ovog naseljenog mesta su u obavezi da prilikom svakog odlaska u Novi Sad i povratka u Kovilj plaćaju putarinu koja iznosi 70 dinara u jednom smeru. U cilju stvaranja jednakih uslova za život i rad svih građana na teritoriji grada Novog Sada je pokrenuta inicijativa za oslobađanje od obaveze plaćanja putarine građana naseljenog mesta Kovilj”, rekla je Sanja Uzelac iz Saveta za zdravstvenu zaštitu.

Prema Predlogu odluke, materijalnu podršku na ime naknade za putarinu na relaciji Kovilj – Novi Sad jug i obratno može da ostvari fizičko lice koje ime prebivalište u Kovilju, odnosno boravište ako je raseljen lice sa Kosova i Metohije, potom vlasnik motornog vozila prve kategorije registrovanog na teritoriji Grada Novog Sada, ili član porodičnog domaćinstva koji ima prebivalište na adresi vlasnika vozila, poseduje vozačku dozvolu i poseduje tag uređaj izdat od strane Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Beograd.

Materijalnu podršku, prema Predlogu, u visini cene putarine može da ostavri lice pod uslovom da živi u porodici sa troje i više dece, uz izvod iz matične knjige rođenih za svako dete i potvrdu o prebivalištvu za sve članove porodičnog domaćinstva. Potom, lice pod uslovom da živi u porodici sa decom ili mladima sa smetnjama u razvoju, uz mišljenje Interresorne komisije ili akt izabranog lekara, lice iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak, u skladu sa propisima o finansijskoj podršci porodici sa decom i lice iz porodice u kojoj jedno ili više dece pohađa vaspitno-obrazovnu, odnosno obrazovno-vaspitnu ustanovu u Novom Sadu, najkasnije do 26. godine života deteta, uz potvrdu o školovanju.

Materijalnu podršku u visini cene putarine može da ostvari i trudnica, uz akt izabranog lekara, majka sa detetom do godinu dana, uz izvod iz matične knjige rođenih za dete, kao i lice koje je obolelo od teške bolesti ili član njegovog domaćinstva, uz akt izabranog lekara.

Prema Predlogu odluke, lica koja su zaposlena u Novom Sadu, uz potvrdu o zaposlenju, ostvaruju materijalnu podršku u visini od 80 odsto od cene putarine. Materijalna podrška može da se ostvari za jedno vozilo u domaćinstvu, po jednom osnovu i u 2017. godini obezbeđuje se za najviše 44 prolazaka mesečno u oba smera, po jednom vozilu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.