Rešenje problema za Informatiku i ZIG?

VIDEO K9: Delegacija Udruženja građana Prosperitet, sastala se sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, kako bi rešili probleme koji se odnose na sporna dugovanja građana prema JP Zavod za izgradnju grada i JKP Informatika.

0
772

Problemi koji tište nekoliko hiljada novosađana, prema rečima predsednika udruženja Prosperitet jesu ugovori sa Zavodom za izgradnju grada oko izmirivanja komunalnih obaveza za legalizaciju objekata izgrađenih bez građevinske dozvole, kao i problem naplate zaostalih dugovanja kod Informatike.

“Takođe smo se dotakli i nekih drugih tema od značaja za Novosađane, kao što je zaštita životne sredine, kao što je zaštita prava potrošača kod ostalih javnih pružaoca usluga od opšteg ekonomskog interesa. Zaista je sastanak bio veoma konstruktivan. Gradonačelnik je ispoljio veliku želju da se ovi problemi reše na jedan najbolji mogući način i da se pomogne potrošačima vezano za ova dva pitanja”, rekao je Radomir Ćirilović, predsednik Udruženja „Prosperitet“.

Prema rečima Ćirilovića, gradonačelnik je dao zadatak nadležnim službama da do 24. aprila pripreme kompletan predlog izmena gradskih odluka kojima bi se regulisala ova dva pitanja.

Predlog rešenja problema sa ZIG-om, koje je dalo Udruženje, jeste da im dugovanja umanje za 60% i da ostatak duga građani otplate u celosti. Što se tiče problema sa Informatikom, Udruženje je predložilo otpisivanje kamate i da se građanima omogući da dugovanja izmire na rate.

“Tako da ćemo 24. aprila sesti ponovo za pregovarački sto u kabinet gradonačelnika, da vidimo koja su rešenja moguća. Dakle, mi smo svoje rekli, oni će sada sa njihovog stanovišta da obrade predmete, njihove stručne službe, nadležni organi vlasti. Onda bi sa tim pokušali da se usaglasimo, što bi onda trebalo da se izvrši izmena i dopuna odluke vezano za individualne stambene graditelje”, naveo je Ćirilović.

On je izrazio nadu da će Udruženje Prosperitet i lokalna samouprava uspostaviti partnerske odnose i da bi trebalo da se, nakon sastanka 24. aprila, predlozi rešenja nađu na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 28. april.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.