Republičko takmičenje u sportskoj gimnastici u OŠ Jožef Atila

VIDEO K9: Najbolji sportski gimastičari osnovnih i srednjih škola danas se u Novom Sadu nadmeću Republičkom takmičenju.

398

Više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola iz svih krajeva Srbije koji su preko kvalifikacionih takmičenja kao najbolji stekli pravo učešća, nadmeću se na Republičkom takmičenju upriličenom u novosadskoj Osnovnoj školi “Jožef Atila”.

“Takmičenje u sportskoj gimnastici se održava u osam kategorija četiri muške i četiri ženske za učenike od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole. Danas ovde imamo oko 340 takmičara, devojčice se takmiče na četiri sprave, a dečaci na šest sprava. Veliko je interesovanje za gimnastiku što je super jer je to bazičan sport i mi smo zadovoljni”, rekla je Vesna Ivanović iz Saveza za školski sport Srbije.

Organizatori su dobili podršku i od Gradske uprave za sport i omladinu, gde podsećaju da je u gradskom budžetu za ovu godinu predviđeno 23 miliona dinara za potrebe školskog sporta.

“Ovo takmičenje, kao što je Državno prvenstvo Srbije u gimnastici za osnovne i srednje škole, je dragoceno i Novi Sad svojim resursima omogućava da se u našem gradu održavaju takva velika takmičenja. U Novom Sadu se održavaju i znatno veća takmičenja na nivou evropskih prvenstava i svetskih, ali mi posebnu pažnju posvećujemo školskom sportu. Deca treba da se bave sportom, sport oplemenjuje, daje zdraviji način života i omogućava deci da se druže i da vode računa o fer plej odnosima”, kazao je Vlastimir Mastilović, v.d. načelnika GU za sport i omladinu.

Mladi takmičari su prethodno morali da prođu 3 nivoa – školski, okružni i međuokružni da bi na kraju svoje sposobnosti odmerili i na republičkom.

Organizatori ovog nadmetanja su grad i Savez za školski sport Novog Sada, uz podršku Saveza za školski sport Srbije i Gimnastičarskog saveza Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.