Republičko takmičenje šumara

VIDEO K9: Tehnička škola ,,Mileva Marić-Anštajn'' juče i danas je domaćin najboljim predstavnicima srednjih škola na Republičkim takmičenjima iz šumarstva i obrade drveta i grafičarstva.

0
625

U Republičkim takmičenjima u TŠ M. M. Ajnštajn učestvovalo je oko 300 učenika srednjih škola iz 30-ak škola sa prostora cele Srbije, od Apatina i Subotice, pa do Leskovca i Vranja.

Najatraktivnija takmičenja odvijala su se na poligonu iz škole, gde su se nadmetale buduće drvoseče.

“Imamo raznoraznih disciplina, najinteresantnije su na poligonu drvoseče, odnosno šumari, praktične discipline – rad sa motornom testerom, u nekim dobrim uslovima kakvi se dešavaju na terenu, znači, kresanje grana, balvana, obaranje drveća, to je jako interesantno i mislim da se prvi put dešava u Novom Sadu”, rekao je Stanko Matić, direktor TŠ Mileva Marić-Anštajn.

Zanimljive su i discipline aranžiranje cveća, radovi tapetara, a grafičari su se nadmetali u doradi i pripremi postavljenih zadataka. Prema rečima Matića, ukupno je 20 disciplina u okviru šumarstva i grafičarstva, a komisije su sve vreme pratile rad kako bi izabrali najbolje.

“Komisije su unapred žrebane, sve vreme prate imaju tačno protokol kako se ocenjuje imaju parametre koji su vrlo precizni i tako da dobijamo prvo, drugo i treće mesto. Oni dobijaju pehare, dobijaju medalje i poklone od sponzora adekvatne profilu koji rade”, naveo je Matić.

 

“Ono što me raduje je to da svi takmičari iz cele Srbije pokazuju danas toliko požrtvovanosti i toliko umeća da je ovo prposto jedan jako dobar signal da vidimo kako naša deca na jedan praktičan nivo se obrazuju,a sa druge strane znate i sami da je dualno obrazovanje politika države”, kazao je Milan Novaković, načelnik Južnobačkog upravnog okruga.

Ovo je prvo ovakvo takmičenje održano u našoj zemlji i, prema rečima Novakovića, pravi primer kako naši srednjoškolci na praktičan način pokazuju svoja znanja i svoje veštine iz ove dve oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.