Republičko takmičenje penzionera u šahu

VIDEO K9: U Klubu za stara i odrasla lica "Novo naselje" Gerontološkog centra "Novi Sad" danas je održano Republičko takmičenje "Srpska liga trećeg doba u šahu". Takmičenje je organizovano po 21. put, a treći put zaredom u našem gradu.

0
2002

Članovi klubova za stara i odrasla lica gerontoloških centara iz cele Srbije spremno su došli u Novi Sad sa entuzijazmom i željom za pobedom.

Neki iskusni takmičari, dugogodišnji šahisti, neki amateri, ali svi sa takmičarskim duhom u nadi da će pobediti domaćine, Novosađane, koji su nosioci pehara dve godine zaredom.

Prvenstvo se igralo po pravilima ubrzanog šaha FIDE, a na turniru su učestvovali članovi 13 klubova širom Srbije.

“Ovo je u cilju očuvanja korisnika i očuvanja aktivne starosti, razmena iskustava i povezivanje na nivou Republike. Takođe, ovo je veoma značajno za naše stručne radnike, jer na ovaj način mogu razmeniti svoja iskustva u otvorenim oblicima socijalne zaštite na nivou raznih lokalnih samouprava”, rekla je Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra “Novi Sad”.

Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu, koji je prisustvovao otvaranju turnira je istakao da je Novi Sad uvek uz svoje najstarije sugrađane i da im pruža pomoć i podršku na sve moguće načine.

“Srećni smo što smo domaćini jednog ovakvog turnira. Veoma cenimo i poštujemo ljude trećeg doba, tako da smo uvek kao grad imali načina i mogućnosti da pomognemo ljudima trećeg doba, bez obzira da li je u pitanju sport ili nešto drugo, pogotovo sport koji je igra za sve i mislim da je to prilika i način da se ljudi druže i vide ovde na ovom turniru i da sklapaju nova prijateljstva naravno”, naveo je Nikolić.

Gerontološki centar “Novi Sad” trenutno ima nešto manje od 800 korisnika, a kapacitet centra je 859 korisnika. Pobedniku turnira sleduje pehar, a klubovi koji osvoje drugo i treće mesto dobiće medalje i slike koje su izradili članovi likovnih sekcija klubova Gerontološkog centra “Novi Sad”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.