Renoviranje SMŠ “7. april”

VIDEO K9: Novcem dobijenim od grada i pokrajine, u Srednjoj medicinskoj školi "7. april" u poslednjih godinu dana urađeni su brojni radovi i rekonstrukcije. Ipak ovoj školi potrebno je mnogo više sredstava, kako bi do kraja unapredili uslove za preko 1.700 učenika koji je pohađaju.

550

Srednja medicinska škola “7. april” ove godine proslavlja 55 godina od kada je izgrađena i u nju upisana prva generacija učenika.

Od tada su, pre 16 godina zamenjeni prozori na svim učionicama, dok je 2007. najveća investicija bila dogradnja još jednog sprata, čime je škola dobila novi prostor.

“Prošle godine smo dobili 12 miliona dinara za renoviranje škole i tekuće popravke. Uradili smo zamenu podova, rekonstruisali smo đačke toalete, rekonstruisali smo toplovod u sali za fizičko. I to su prva veća ulaganja posle mnogo godina”, rekao je Đorđe Iskrin, direktor škole.

Rekonstrukciju sedam toaleta koji koriste učenici finansirala je Gradska uprava za obrazovanje sa šest miliona dinara. Međutim, prema rečima Iskrina, potrebno je urediti i učionice, jer devet smerova ove škole pohađa više od 1.700 učenika.

“Ove godine planiramo u prvom kvartalu da renoviramo jednu učionicu s obzirom da imamo problem s prostorom i on je projektovan za mnogo manji broj učenika i odeljenja. Dobili smo ponovo novac od Gradske uprave 600.000 dinara da se uredi još jedna učionica koja će nam puno značiti za smanjenje gužve”, naveo je Iskrin.

Nastava u ovoj školi kombinovana je sa praksom u zdravstvenim ustanovama, ali se u vreme proglašenih epidemija, poput ovog, praksa odvija u školi, tada nedostaje prostor za praktičan deo nastave.

Iskrin je podsetio da je u finansiranju nekih radova učestvovala i pokrajina.

“Prošle godine je finansirao izradu projektne dokumentacije u iznosu od 200.000 dinara, a potom i finansiranje radova glavnog portala na ulazu u školu koji je postavljen 1963. godine i bio je dotrajao. Posle 55 godina dobili smo nova vrata čime je povećana energetska efikasnost škole, s obzirom da su prethodna bila u lošem stanju”, kazao je Iskrin.

Na ovaj način škola će smanjiti troškove grejanja, dodao je Iskrin, a i sam ulaz je sada reprezentativniji, kako i priliči jednoj od najstarijih stručnih srednjoškolskih obrazovnih ustanova u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.