Renoviranje OŠ Sonja Marinković

VIDEO K9: Osnovna škola Sonja Marinković koristi zgradu koja je stara više od pet decenija i koja je u lošem stanju. Takođe, potrebe škole su se promenile, te su potrebna ulaganja. Ovaj problem prepoznat je i od strane Grada Novog Sada, gde su opredeljena određena sredstva koja će tokom ove godine biti uložena u školu Sonju Marinković.

0
2536

Grad je prepoznao probleme Osnovne škole Sonja Marinković, kaže direktor škole Branislav Davidović, navodeći da će nakon više od 50 godina biti renoviran objekat koji škola koristi.

“Škola će konačno dobiti, eto, posle više od 50 godine krov, dobićemo novu fasadu, efikasnu. Dobićemo i nov sportski teren koji će biti pokriven tartan podlogom i dobićemo novi projekat što se tiče bezbednosti saobraćaja”, naveo je Davidović.

Kako kaže Davidović, škola se priprema i za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta.

“Izlazimo spremni po zahtevu ministra da će informatika biti poseban predmet. Naša škola, dobila je prošle godine donaciju od 15 računara od jedne poznate banke sa 15 računara, a takođe ćemo od grada dobiti izvesna sredstva i ove godine obezbediti još novih računara, tako da će deca imati informatičku obuku”, rekao je Davidović.

Osim toga škola će dobiti i video nadzor, kako bi se poboljšala bezbednost učenika u ovoj školi, ali i kako bi se bolje vodilo računa o imovini škole. Osim toga, u planu je i postavljanje kamera u kabinete, čime bi se doprinelo poboljšanju kvaliteta nastave, kaže Davidović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.