Renoviranje Novosadskog pozorišta

VIDEO K9: Novosadsko pozorište se renovira od 2013. godine. Sada su radovi u završnoj fazi a, kako navode, nadaju se da će i fasada biti jedan od sledećih projekata.

0
434

Renoviranje Novosadskog pozorišta je započelo pre nekoliko godina i određeni su prioriteti – počevši od renoviranja garderoba, preko hodnika i prostorija do krova.

“Sa renoviranjem garderoba, glumačkih garderoba, odnosno vodenih blokova koji su oko garderoba, onda smo nastavili sa rekonstrukcijom velikog foajea, hodnika, zatim smo dogradili krov iznad atrijauma, kako mi nazivamo. Otvorili smo dva nova ulaza koja se nalaze na dva kraja pozorišta”, istakao je Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta.

Kako navodi Vencel, bez obzira na radove, predstave se odigravaju nesmetano, a glumci i zaposleni su se prilagodili novonastalim uslovima. Ipak, očekuju da će ove godine radovi unutar zgrade biti zvanično i gotovi.

“Ova je, rekao bih, jedna od redovnih rekonstrukcija pozorišta, jer ja sam ovde došao 2013. godine i smatrao sam da se ova zgrada treba definitivno osposobiti i dovesti u tako neko tehničko stanje koje odgovara 21. veku. Tako da smo mi rekonstrukciju počeli već 2013. godine u oktobru”, precizirao je Vencel.

Nakon radova koji su u toku, ističe Vencel, očekuje da mu se odobre sredstva i za zamenu sedišta velike sale i dela pozornice, a ako sredstva budu odobrena, ti radovi bi trebalo da budu kompletirani u letnjem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.