Renoviranje i opremanje Klinike za ORL

VIDEO K9: Klinika za bolesti uva, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine biće kompletno renovirana do kraja oktobra. Za rekonstrukciju ovog objekta iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je više od 16 miliona dinara.

311

U objekat, u kojem se leče otorinolaringološki pacijenti nije bilo značajnijeg investicionog održavanja od osnivanja, 1926. godine, istaknuto je prilikom obilaska Klinike za ORL, za čije je kompletno renoviranje pokrajina izdvojila 16,3 miliona dinara.

Osim za rekonstrukciju i adaptaciju objekta u poslednje dve godine iz pokrajinskog bužeta je opredeljeno više od 27 miliona dinara za kupovinu nove opreme. U toku je i nabavka novih aparata koji omogućavaju bolju dijagnostiku i praćenje poremećaja glasa i govora, kao i ranog otkrivanja tumora.

Uz ranije nabavljenu opremu, iskorak predstavlja i nabavka novih integralnih radnih mesta koja omogućavaju najsavremenije i najnovije dijagnostičke procedure, koje ranije nisu postojale.

Time je, prema navodima iz KCV, u prethodne dve godine obnovljeno preko 50 odsto opreme za Kliniku, koja na godišnjem nivou obavi preko 100 hiljada različitih pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.