Renoviranje Gerontološkog centra na Novom naselju

VIDEO K9: U Gerontološkom centru Novi Sad se trude da poboljšaju kvalitet boravka svojih korisnika. Uskoro bi Dom na Novom naselju trebalo da dobije nove krovne prozore, s obzirom da su stari prozori postavljeni pre 30 godina i prokišnjavaju.

0
1832

U Gerontološkom centru “Novo naselje” biće zamenjeno 27 krovnih prozora koji obuhvataju 5 soba, odnosno 12 korisnika, centralno kupatilo i ostave.

“Raspisali smo javnu nabavku zamene dotrajalih krovnih prozora. Krovni prozori nisu menjani otkada je izgrađen objekat, 30 godina su stari, prokišnjavaju, tako da je neophodno zameniti ih i samim tim poboljšati uslove boravka naših korisnika”, rekla je Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra Novi Sad.

Škrbić očekuje da će u roku od mesec dana radovi biti završeni i dodaje da ovo nisu jedini koje planiraju planirani. Naime, ova ustanova uložila je sredstva u projektnu dokumentaciju za kompletnu rekonstrukciju Doma na Limanu. Projekat je trenutno na pregledu u Kancelariji za javna ulaganja.

“Trenutno su projekti na pregledu i očekujemo odgovor kancelarije koliko ćemo sredstava dobiti. Projekti obuhvataju kompletnu rekonstrukciju, što znači vodovodne, kanalizacione mreže, zamenu dotrajale stolarije, fasadu, sanaciju krova, sanaciju suterenskog, kompletno zamenu postojeće rasvete led rasvetom i takođe postavljanje toplotnih pumpi za zagrevanje potrošne vode. Zatim, očekujemo isporuku sanitetskog vozila. Trebalo bi u roku od 10 dana da se izvrši isporuka saniteta. To je prvi put da je ova ustanova dobila svoje sanitetsko vozilo”, navela je Škrbić.

Ona je dodala da je ova ustanova odradila i prenamenu prostora koji je bio apartmanskog tipa na Novom naselju u stacionar. Treći sprat kompletno je opremljen novom opremom i hidrauličnim krevetima, tako da je dobijeno 14 jednokrevetnih soba za stacionarni smeštaj i dve trokrevetne sobe, takođe za stacionarni smeštaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.