Renovirana Narodna kuhinja Crvenog krsta u Novom Sadu

VIDEO K9: Objekat Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada u Futoškoj ulici, u kojem se distribuira 336 kuvanih obroka radnim danima, renoviran je, što je podrazumevalo molersko-farbarske radove, sređivanje spoljne fasade, kao i nabavku adekvatne opreme, a korisnici programa Narodne kuhinje imaju mogućnost da u tom prostoru konzumiraju obroke.

0
707

Podela kuvanih obroka se vrši na dva punkta Crvenog krsta u Futoškoj ulici br. 14 i br. 67, a pred novu godinu dele se prehrambeni paketi i paketići za decu.

Prema rečima Dragana Lazića, sekretara Crvenog krsta, Program se od 1994. godine u kontinuitetu realizuje, a 2013. godine povećan je broj lanč paketa za 400, zahvaljujući sredstvima Uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Objekat u Futoškoj ulici otvoren je 2014, a sada je prostor renoviran kako bi se obezbedili najadekvatniji uslovi za korisnike.

“Programom je obuhvaćeno stanovništvo na teritoriji Grada Novog Sada, korisnicima sa teritorije Grada obezbeđuje se jedan kuvani obrok dnevno, dok je onima iz prigradskih naselja obezbeđen jedan lanč paket mesečno. Takođe svake godine, za decu korisnika Narodne kuhinje obezbeđuje se i letovanje u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima, kao vid preventivne rehabilitacije.”, rekao je Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za soc. pitanja.

On je takođe rekao da je ove godine namenjeno 28 950 000 dinara za „Kuhinju za socijalno ugrožena lica“, u kojoj se priprema 600 kuvanih obroka dnevno i 800 lanč paketa mesečno, a 12 000 000 dinara za programe za ublažavanje siromaštva socijalno ugroženih građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.