Renoviran objekat Mesne zajednice u Kovilju

VIDEO K9: Objekat Mesne zajednice u Kovilju, koj je star više od jednog veka i zaštićen Zakonom kao spomenik kulture dobio je novi izgled, a za renoviranje ovog objekta iz budžeta Grada Novog Sada izdvojeno je 40 miliona dinara.

0
8

Završeno je renoviranje objekta Mesne zajednice u Kovilju, koj je star više od jednog veka i zaštićen Zakonom kao spomenik kulture.

Od 2020. godine, u tri faze, izvođeni su radovi na investicionom održavanju i parternom uređenju u okviru kojih je izvršeno zaustavljanje kapilarne vlage, zamenjeni su krovni pokrivač i oluci, a fasada izmalterisana i obojena. Takođe, stolarija spoljašnja i unutrašnja su restaurirane, ishoblovan parket, postavljene nove zidne i podne pločice, okrečeni zidovi i plafoni, montirana je rampa za invalide, a objekat je i priključen na uličnu kanalizacionu mrežu. Osim toga izvedeni su radovi na restauraciji ulične fasade, a uređeni parterni prostor opremljen je urbanim mobilijarom, igralištem i javnom rasvetom.

Ovaj objekat u Kovilju zajedno koriste Mesna kancelarija i Gradska biblioteka, a zamenik gradonačelnika Novog Sada, Milan Đurić, prilikom obilaska objekta rekao je da je za renoviranje izdvojeno 40 miliona dinara.

On je u Kovilju obišao i obnovljeni objekat Doma kulture koji za svoj rad koriste lokalna kulturno umetnička udruženja, kao i Udruženje penzionera „Kovilj“. 

Đurić je istakao da je Grad od 2012. godine u Kovilj uložio oko 850 miliona dinara te da su od budućih investicija najvažnije prečišćivač otpadnih voda, izgradnja kanalizacije u dužini od 4,9 km, parterno uređenje trgova, izgradnja atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarska i Dušana  Vickova, kao i projekat dogradnje i opremanja vrtića PU „Radosno detinjstvo“ koji će omogućiti da upis još devedesetoro dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.