Renoviran deo Betanije

VIDEO K9: Prošle nedelje završena je I faza rekonstrukcije i adaptacije Zavoda za perinatogiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV. Naredne dve faze biće obavljene na proleće, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo koji je danas obišao radove. Time će biti okončane, kako je istakao, poražavajuće slike u medijima o ovoj ustanovi i izjave trudnica koje su u njoj lečene.

696

Rekonstrukcija Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV planirana je u tri faze. U prvoj, koja je upravo okončana, skoro u potpunosti je rekonstruisan i adaptiran deo porođajnog odelenja, adaptirano je 8 soba, 4 vezana kupatila, kao i 2 operacione sale i prostori za sterilizaciju.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića, slede radovi II i III faze.

“Nažalost, ne možemo ih obaviti u ovom vremenskom intervalu zbog vremenskih prilika i zbog potrebe obezbeđenja normalnog funkcionisanja sistema i procesa rada. Druga i treća faza kompletne rekonstrukcije će se obaviti na proleće”, rekao je Gojković.

Osim vremenskih uslova, pauza između I i II faze radova neophodna je i zbog samog procesa rada i funkcionisanja Klinike za ginekologiju koji ne sme biti nauštrb zdravlja pacijenata, rekao je upravnik Klinike prof. dr Tihomir Vejnović.

“Zbog velikog broja porođaja mi nismo u sada, iz tehničkih i organizacionih razlogada rekonstruišemo i popravimo još preostalih 20 kupatila i 30 soba. To sledi u naredne dve faze, jer, ono što je bitno, mi smo se svih ovih 40 dana, uz maksimalno angažovanje radnika, trudili da naše porodilje što pre dobiju adekvatne i humane uslove za boravak na našoj klinici”, naveo je Vejnović.

Radovi su, međutim aktuelni u delu Klinike za ginekologiju, koji je star više od 40 godina tokom kojih, prema rečima Gojkovića, u njega do sada nisu ulagana sredstva.

“Tu je od sredstava pokrajinske vlade i pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo izdvojeno 6 miliona dinara. Renoviraće se i sa spoljašnje i unutrašnje strane, kompletna podna obloga, krečenje prostorija od oko 1.000 m2, kompletna rekonstrukcija sanitarnih čvorova, tako da ovo još jednom pokazuje potpunu posvećenost Pokrajinske vlade da se za sve građane Vojvodine kojima je neophodna zdravstvena zaštita pruže svi adekvatni uslovi za njihovo lečenje”, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

U Betaniji, prema njegovim rečima, godišnje dođe na svet oko 6.500 beba, izvrši se preko 4.000 operativnih zahvata i obavi preko 40.000 pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.