Remont koči pokretanje grejanja

VIDEO K9: Zbog početka remonta sistema, ništa od grejanja do jeseni, kažu u JKP Novosadske toplane.

146

Iako je, zbog veoma niskih temperatura za ovo doba godine, više toplana u Srbiji iznova počelo sa radom, u Novom Sadu to neće biti moguće do početka nove grejne sezone.

Naime, Javno komunalno preduzeće Novosadska toplana je, odmah po završetku grejne sezone, pristupilo sa pripremnim radnjama za remont i revitalizaciji tehničkog sistema, kako bi sve bilo spremno za oktobar ove godine.

Iz Novosadske toplane je saopšteno da su otpočeli radove na kotlovskim postrojenjima, dok su radovi na rekonstrukciji Toplane “Jug” intenzivirani, gde je u planu i izgradnja kogeneracionog postrojenja.

Pojačana je i dinamika radova na sanaciji vrelovodne mreže, a u toku su radovi na 4 lokacije u gradu na rekonstrukiciji dotrajalih deonica. U petak, 10. maja, planiran je početak radova na vrelovodu i u samom gradskom jezgru.

Zbog ovih, isključivo tehničkih razloga, neizvodljivo je da se iznova otpočne isporuka toplotne energije za grejanje, kažu u gradskoj toplani, a čak i kada bi bila doneta takva odluka, sa isporukom bi, zbog radova koji su u toku, moglo da se krene najranije za 5 do 6 dana, što bi, kako ističu, ostavilo posledice i po stabilnost i ispravnost sistema, a i po nesmetan i pravovremen početak naredne grejne sezone.

U Novosadskoj toplani napominju da ponovno pokretanje kotlova i isporuka toplotne energije za grejanje nije pitanje ničije slobodne volje ili lične odluke, već pitanje postupanja u skladu sa odgovornim planiranjem vremena za obavljanje svih neophodnih radnji kako početak naredne zvanične grejne sezone ne bi bio doveden u pitanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.