Rekreativno kreativno druženje u ŠOSO Milan Petrović

VIDEO K9: Rekreativno kreativni dan i Likovna kolonija održani juče u prostoru Dnevnog boravka za osobe sa autizmom ŠOSO Milan Petrović, bile su završne aktivnosti u sklopu 18. po redu aprilske manifestacije Dani autizma u Novom Sadu "Kišobran za sve".

0
30

U prostorijama i dvorištu Dnevnog boravka organizovan je niz raznovrsnih sadržaja tokom kojih su korisnici ove ustanove imali priliku da se druže sa drugarima iz drugih organizacionih jedinica ove škole, kao i sa studentima Katedre za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta, kao i Fakulteta za fizičko vaspitanje.

Edukativne aktivnosti su, kako je navela, usmerene u pravcu funkcionalne primene stečenih znanja i sposobnosti u svakodnevnim životnim aktivnostima, dok su radionice radnog angažovanja osmišljene tako da korisnici učestvuju u celokupnom radnom procesu ili njegovom delu. Većina njih se iz dnevnog boravka vraća u svoje domove.

Tokom vikenda dolazi duga grupa na pripremu, tako da je kuća za stanovanje uz podršku u Sremskoj Kamenici iskorišćena svih sedam dana u nedelji.

U Dnevnom boravku je trenutno oko 25 korisnika sa autizmom i isto toliko osoba sa motoričkim smetnjama, koji su tokom rekreativno kreativnog dana učestvovali u aktivnostima na sportskom poligonu, u igrama ciljanja i pogađanja, stonom tenisu, modelarskoj, ekološkoj i muzičkoj radionici.

U okviru Dana autizma u Novom Sadu biće organizovan i stručni seminar, akreditovan u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, na temu stanovanja uz podršku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.