Rekreacija za sve: Od proleća i stoni tenis na otvorenom

VIDEO K9: Na slobodnim gradskim površinama u našem gradu uskoro će biti postavljeni betonski stonoteniski stolovi namenjeni rekreaciji dece i građana. Inicijator projekta "Stoni tenis u prirodi"  je stonoteniski klub "Novi Sad" uz podršku grada i društveno odgovorne kompanije u okviru programa "Zajednica zajedno".

0
649

Na proleće će početi izgradnja i postavljenje stolova za stoni tenis na deset lokacija u gradu kako bi građani imali veći izbor za besplatnu rekreaciju.

Ujedno će na taj način biti popularizovan ovaj sport koji u Novom Sadu ima dugu tradiciju.

“I ono što je jako bitno naglasiti jeste smo se trudili da dođemo do tih nedosegnutih korisnika koji će na ovaj način moći u prirodi da upražnjavaju potpuno besplatne sadržaje. Ovi sadržaji su namenjeni čitavim porodicama”, rekla je Ljiljana Maširević, koordinatorka projekta.

Plan je da se stolovi postave u svim delovima grada i u blizini već izgrađenih sportskih sadržaja na otvorenom.

“Sad je najvažnije da se nešto učini za širu društvenu zajednicu, s obzirom na to da stoni tenis ima najveći broj poklonika kad je reč o rekreativnom sportu u svetu. Verujemo da je ovo prava stvar, a posebno iz razloga što će građani moći u prirodi da igraju stoni tenis”, naveo je Dan Francile, direktor STK “Novi Sad”.

Grad je dao podršku realizaciju projekta “Stoni tenis u prirodi”.

“U saradnji sa STK “Novi Sad”, koji postiže izvanredne rezultate, učestvujemo u toj akciji gde će masovnost doći do izražaja, odnosno rekreativni sport”, kazao je Vlastimir Mastilović iz Gradske uprave za sport.

O konkretnim lokacijama na kojima će biti postavljeni stonoteniski stolovi glasaće Novosađani putem sajta www.stknovisad.org.rs.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.