Rekordni rezultati “Dunava”

VIDEO K9: Pojava koronavirusa, pored zdravstvenih problema, donela je i nove izazove u poslovanju, u Srbiji i u svetu. Značaj osiguravajuće delatnosti još više dolazi do izražaja upravo u kriznim vremenima, kada polise osiguranja treba da obezbede stabilnost poslovanja privrede i sigurnost fizičkih lica ukoliko im se dogode štete, kažu u Kompaniji „Dunav osiguranje“. Prilog koji sledi sadrži plasiranje proizvoda.

0
25

„Dunav osiguranje” je i pored pandemije virusa korona u prvih devet meseci ove godine  nadmašila  rezultate poslovanja u 2019, koji su za ovu kompaniju bili rekordni i sa učešćem od 27 odsto zadržali su lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja.

Bruto premija osiguranja Kompanije ‘Dunav’ u prvih devet meseci 2020. godine iznosi  21,86 milijardi dinara i za skoro 7 odsto viša je nego u istom periodu prošle godine.

U uslovima u kojima je tržište životnog osiguranja raslo samo 2 odsto, premija životnih osiguranja Kompanije beleži rast od čak 16 odsto.

Rast premije neživotnih osiguranja ‘Dunava’ iznosi 6 odsto, što takođe nadmašuje rast tržišta neživotnih osiguranja koji iznosi nešto više od 2 odsto.

Najveći rast premije ‘Dunav’ je u prvih devet meseci ove godine zabeležio u osiguranju imovine, čak 36 odsto. Osiguranici su, istakla je Soković, uvideli i značaj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, što je u istom periodu doprinelo rastu premije od 30 odsto. Potom sledi auto-kasko osiguranje motornih vozila sa rastom premije većim od 12 odsto.

 „Pružanje usluga osiguranja prilagodili smo potrebama građana u novonastalim okolnostima. Ponudu nekih  vrsta osiguranja učinili smo dostupnom posredstvom sajta, onlajn aplikacija i Kontakt centra Kompanije”, rekla je Ivana Soković, predsednic IO “Dunav” osiguranja.

Polise životnog osiguranja „Dunava“ pružaju osiguranicima pokriće i za kovid 19, a ova kompanija je građanima Srbije prva ponudila i polise putnih osiguranja za ceo svet koje, pored standardnih rizika, pokrivaju i rizik od koronavirusa.

Kreirali smo i specijalne ponude za najstarije sugrađane. Dostavljamo polise na kućne adrese osiguranika. Obezbedili smo i zaključivanje polisa i prijavu šteta onlajn, kao i putem Kontakt centra. Nije izostala ni naša podrška zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi s pandemijom. Naše napore uočili su i klijenti, pa ni rezultati nisu izostali”, kazala je Soković.

Pomenimo i da je na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope, Kompanija „Dunav osiguranje“ najbolje rangirana srpska osiguravajuća kuća, sa bruto fakturisanom premijom od 242,3 miliona evra, što ju je pozicioniralo na deseto mesto u 2019. godini.

Na istoj listi  „Dunav“ je zabeležio skok sa osmog na šesto mesto i po neto dobiti, koja je dostigla 25,6 miliona evra, što je bio rast od 192 odsto u odnosu na 2018. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.