Rekordni rezultati “Dunav osiguranja”

VIDEO K9: Uprkos pandemiji koronavirusa koja je obeležila poslovanje većine preduzeća, "Dunav osiguranje" je 2020. godinu završilo sa rezultatima koji su nadmašili i one ostvarene u za njih veoma uspešnoj uspešnoj 2019. godini, saopšteno je iz ove kompanije.

0
58

Svi relevantni pokazatelji ukazuju na to da su ovo za „Dunav osiguranje“ rekordne godine u periodu od čak tri decenije, a ujedno potvrđuju lidersku poziciju ove osiguravajuće kuće na domaćem tržištu, izjavila je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora te Kompanije.

U „Dunav osiguranju“ je zaključeno više od 1,8 miliona polisa osiguranja. Bruto premija dostigla je iznos od 252,6 miliona evra i za 4,45 odsto veća je nego u 2019. godini.

U neživotnim osiguranjima postignut je rast bruto premije od 3,55 odsto, dok je u životnim osiguranjima taj rast još veći i iznosi 13,25 procenata, pri čemu nadmašuje rast celokupnog tržišta, koji je u 2020. iznosio 4,38 procenata.

“Investiciona aktiva kao pokazatelj finansijske snage Kompanije zabeležila je rast od 11,03 odsto i njen najlikvidniji deo premašuje 286 miliona evra.

Tehničke rezerve obračunate su u ukupnom iznosu od 284 miliona evra, što predstavlja čvrstu garanciju za buduće obaveze Kompanije prema klijentima”, navela je Soković i dodala da su one u odnosu na 2019, povećane za 9,62 odsto i u potpunosti pokrivene adekvatnim oblicima imovine u skladu sa Zakonom o osiguranju i Odlukom o investiranju NBS.

“I neto dobitak ostvaren u iznosu od 27,2 miliona evra, za 6,55 odsto veći je nego u prethodnoj godini. Kompanija je pokazala zavidnu efikasnost i u rešavanju odštetnih zahteva i likvidaciji šteta, čiji je iznos od 11,4 mlrd dinara za 5,58 odsto premašio onaj ostvaren u 2019. godini”, naglasila je Ivana Soković.

Vodeći brigu o potrebama svojih klijenata u uslovima pandemije, „Dunav“ je bio prva kompanija koja je već u junu prošle godine omogućila ugovaranje dopunskog pokrića za kovid 19 sa ubedljivo najvećom osiguranom sumom na našem tržištu.

Pored toga, sve „dunavske“ usluge individualnog i kolektivnog osiguranja života imaju puno pokriće i u slučaju epidemije i pandemije, a polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja uključuju dijagnostičke procedure za otkrivanje koronavirusa.

Ivana Soković kazala je da je Kompanija „Dunav osiguranje“ svoje liderstvo potvrdila i bezrezervnom podrškom društvenoj zajednici, te je samo u 2020. godini u ove svrhe izdvojeno više od 2,5 miliona evra, od čega 1,5 miliona evra za projekte namenjene deci, kao što je „Prijatelј od detinjstva“, i za podršku zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

Najavljujući ambiciozne planove za 2021. godinu, predsednica IO „Dunava“ ističe da će poslovne aktivnosti biti usmerene ka učvršćivanju liderske tržišne pozicije, što podrazumeva dalji rad na osavremenjavanju postojećih i kreiranju novih usluga, na digitalizaciji procesa ugovaranja osiguranja, naknade i likvidacije šteta.

Poručuje takođe da Kompanija ne odustaje od tradicionalnih načina prodaje osiguranja te da su, uz poštovanje mera zaštite zdravlja, klijenti dobrodošli u njenim prodajnim mestima, kojih širom Srbije ima više od 600.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.