Rekonstrukcija železničke stanice

VIDEO K9: Počela je rekonstrukcija Železničke stanice u Novom Sadu, gradilište je ograđeno, a prva faza radova trajaće do prvog kvartala naredne godine, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

0
20

U železničkoj stanici Novi Sad u toku su pripremni radovi na rekonstrukciji stanice, u okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad.

Do sada su, između ostalog, porušene nadststrešnice, demontirano i uklonjeno oko 2 kilometra staničnih koloseka i skoro 600 metara koloseka sa pruge Novi Sad – Novi Sad Ranžirna.

Prva faza radova obuhvata radove na prva tri stanična koloseka, kao i na desetom i jedanaestom koloseku, zatim izgradnju novog perona i nadstrešnice, kao i delimičnu sanaciju i adaptaciju stanice.

U samoj stanici predviđena je sanacija podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta, a biće zamenjena fasada i stolarija. Planiran je i adaptacija prostorija u kojima će biti  smeštena nova signalna i telekomunikaciona oprema.

Postojeći stanični pothodnik biće modernizovan i produžen do ukupno oko 60 metara, a sa prilaznim stepeništem i liftovima njegova korisna površina biće oko 800 kvadratnih metara.

Predviđeno je i da stanica bude prilagođena osobama sa potrebnim potrebama, što podrazumeva uvođenje dva lifta i rekonstrukciju toaleta, dok je za osobe sa slabijim vidom planirano postavljanje taktilnih vodilica na stazama u stanici.

Prva faza radova trajaće do prvog kvartala naredne godine, kako bi pruga za velike brzine Beograd – Novi Sad nesmetano bila puštena u saobraćaj.

Železnički saobraćaj se iz Novog Sada nesmetano odvija po četvrtom staničnom koloseku ka Subotici i Somboru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.