Rekonstrukcija vrtića “Veverica”

Na konkursu Fondacije za prijem projekata usmerenih ka stvaranju boljih uslova za obrazovanje, vaspitanje, pravilan rast i razvoj dece predškolskog uzrasta, PU„Radosno detinjstvo“ Novi Sad je aplicirala sa predlogom projekta „Kulturom do lepšeg vrtića“ i dobila je sredstva za projekat koji će biti realizovan u objektu vrtića „Veverica“ putem namenske donacije za potpunu rekonstrukciju stolarije vrtića.

553

“Grad Novi Sad se sa zadovoljstvom priključio pružanju pomoći i prikupljanju neophodne dokumentacije kako bi projekat „Kulturom do lepšeg vrtića“ bio sproveden i kako bi najmlađi dobili jedno novo mesto adaptirano prema njihovim potrebama, kao i potrebama vaspitača. Predškolske ustanove su od ključnog značaja za razvoj dece i drago nam je što postoje fondacije kao što je „Novak Đoković“ kako bismo zajednički radili na podizanju standarda i poboljšanju uslova života i kreiranju većih šansi za obrazovanje u adekvatnim uslovima” rekla je Lidija Tomaš, v. d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje i dodala da će u okviru Sporazuma o saradnji Grad obezbediti sve administrativne uslove za početak radova, a to su neophodne dozvole i saglasnost za adaptaciju, kako bi projekat počeo i završio se u predviđenom roku.

Direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev zahvalila se Fondaciji na nesebičnoj pomoći i trudu pri realizaciji predmetne donacije.

“Želimo da se ovom prilikom u ime PU „Radosno detinjstvo“ zahvalimo Fondaciji „Novak Đoković“ koja će ovom donacijom pružiti sigurniji i bezbedniji boravak mališana u vrtiću uz omogućavanje kvalitetnijeg rada osoblja sa decom zbog boljih uslova u samom objektu i potpunije energetske efikasnosti”, rekla je Mirjana Đurđev.

Projektna menadžerka Fondacije „Novak Đoković“ Gorana Džudža – Janković je istakla da je vrtić „Veverica“ trenutno u stanju koje otežava rad vaspitačima i njihovim saradnicima i smanjuje energetsku efikasnost.

“Spoljna stolarija vrtića nije zamenjena od izgradnje objekata sredinom prošlog veka, što se posebno oseća tokom zimskih meseci. Izuzetno smo zadovoljni zbog potpisivanja ugovora i zajedničkog rada na ovom objektu. Verujemo da ćemo stvoriti bolje uslove za boravak dece predškolskog uzrasta, kao i bezbednije i zdravije okruženje zahvaljujući donaciji fondacije u iznosu od 4,9 miliona dinara kojom će biti zamenjena spoljna stolarija i izgrađena pristupna rampa za osobe sa invaliditetom, a biće pribavljen i materijal za izvođenje radova i krečenje”. rekla je Gorana Džudža – Janković i dodala da će realizacija rekonstrukcije biti okončana do kraja godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.