Rekonstrukcija vrelovoda u Petrovaradinu

VIDEO K9: Iako je najavljen još jedan hladan talas, u Novosadskoj toplani kažu da su spremni. Nakon toga u planu su radovi na rekonstrukciji vrelovoda i cevi, a prvi na redu je vrelovod u Petrovaradinu, koji je star više od 30 godina. Prema listi prioriteta će posle toga biti rađena rekonstrukcija svih vrelovoda koji po starosti ili broju havarija nisu više prikladni za upotrebu, kažu u Toplani.

0
372

“Dakle, do kraja grejne sezone fokusirani smo na grejanje, a sa prvim prolećnim danima čekaju nas obimni radovi na rekonstrukciji i revitalizaciji tehničkog sistema. Dakle, po dobrom starom kriterijumu, starosti vrelovoda i učestalosti havarija, utvrđene su već jasne deonice na kojima ćemo raditi kako bi narednu grejnu sezonu dočekali još spremniji i sa manjim brojem havarija”, rekla je Ivana Stanimirović, portparol JKP “Novosadska toplana”.

Novosadska toplana nesmetano greje domove svojih korisnika, ističe Stanimirović. Naglasila je i da je najviše poziva ovih dana upućeno upravo u vezi sa kvalitetom grejanja, gde se na kraju, kako je navela, ispostavilo da su uzrok niskih temperatura u stanovima loše instalacije, što nije nadležnost Toplane.

“Kada je reč o radu Novosadske toplane, stanje je redovno, nesmetano se isporučuje toplotna energija, kako za grejanje, tako i za pripremu tople potrošne vode. Nema bojazni kako od ledenog talasa koji je za nama, tako i od temperatura koje su iznad proseka za ovo doba godine. Kontinuirano se isporučuje potrebna količina toplotne energije za održavanje projektovanih temperatura za prostorije, odnosno u objektima priključenim za sistem daljinskog grejanja. Pre tekuće grejne sezone ugovorena je potrebna količina gasa, osnovnog energenta, koji koristi Novosadska toplana tako da nema bojazni da bi to moglo da ugrozi dobar tok grejne sezone”, kazala je Stanimirović.

Ona je pozvala sve građane da u slučaju problema se obrate Novosadskoj toplani kako bi problem bio što pre saniran. U slučaju da uzrok slabog grejanja nije nadležnost Toplane, građani će biti upućeni na instituciju zaduženu za taj problem, objašnjava Stanimirović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.