Rekonstrukcija Ulice Đorđa Magaraševića

VIDEO K9: U toku su radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Đorđa Magaraševića, koje izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

0
20

U okviru realizacije investicija predviđenih Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je početkom ovog meseca započela radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Đorđa Magaraševića u Adamovićevom naselju, koja povezuje Ulicu cara Dušana sa Bulevarom Evrope.

Ovi radovi, prema sajtu Gradske uprave, izvode se na deonici dužine 381 metar, do Ulice Olge Petrov i uklapaju u prethodno rekonstruisan deo ulice prema Bulevaru Evrope.

Osim nove vodovodne i kanalizacione mreže, radovi u ovoj ulici podrazumevaju izgradnju novog kolovoza, kolskih ulaza i obostranih pešačkih staza, dok je na početku ulice, sa parne strane, predviđeno 14 parking mesta sa upravnim parkiranjem.

Biće izgrađen i kolsko-pešački prolaz dužine 94 m, koji povezuje ovu sa Ulicom Servo Mihalja, dok će u zoni raskrsnice sa Ulicom braće Krkljuš biti izgrađena platforma za umirenje saobraćaja.

Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljavaće 19 stubova javnog osvetljenja sa LED rasvetom.

Vrednost investicije je 96 miliona dinara, a ukoliko radovi budu izvođeni predviđenom dinamikom, završetak je predviđen tokom januara, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.