Rekonstrukcija Kulturnog centra “Šandor Petefi” u fazi 2

VIDEO K9: U toku je rekonstrukcija velikog objekta Mađarskog kulturnog centra „ Petefi Šandor“ u Novom Sadu. Radove su danas obišli gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor.

0
26

Mađarski kulturni centar „Petefi Šandor“ u Ulici Jožefa Atile u Novom Sadu pre dve godine je, u dvorištu pored postojećeg, dobio i novi objekat. To je bila prva faza rekonstrukcije, a trenutno su u toku radovi na obnovi velikog objekta.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da novi status Kulturnom centru omogućava sigurno funkcionisanje i dodao da su, uz budžetsku podršku, uspešno sanirane elektroinstalacije i popravljen sat na Katoličkoj crkvi na Telepu.

Zvaničnici su naglasili da je za očuvanje mađarskog nacionalnog identiteta od velikog značaja i što je Kulturni centar „Petefi Šandor“ postao deo mreže gradskih ustanova kulture.

Nakon obilaska radova na renoviranju Mađarskog kulturnog centra, Pastor i Vučević su posetili i Studentski dom „Evropa“ koji se nalazi u neposrednoj blizini kulturnog centra na Telepu, a koji je, prema rečima Ištvana Pastora, posebno značajan jer tamo žive mađarski studenti Univerziteta u Novom Sadu pošto je, kako je naglasio, strateški interes i mađarske nacionalne zajednice da im deca ostanu ovde i doprinesu opštem boljitku zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.